Over

over-01

Kun je jezelf kort omschrijven?
Ik ben Timothy van Damme, grafisch vormgever met een voorliefde voor drukwerk. Hoewel ik met veel plezier werk aan website-elementen zoals banners en teasers, gaat er niets boven de geur van een vers gedrukte folder.

Wat is je werkervaring?
Direct na mijn opleiding Reclame Presentatie en Communicatie ben ik aan de slag gegaan bij Pabo (tegenwoordig Beate Uhse) in Walsoorden, waar ik ruim zestien jaar met plezier gewerkt heb. In de beginjaren werkte ik voornamelijk aan de postordercatalogus, maar later werd de hoofdmoot uiteraard online. Door de jaren heen ben ik als grafisch vormgever verantwoordelijk geweest voor de catalogus, online shop, newsletter en fysieke winkels. Daarnaast bewaakte ik de huisstijl en heb ik verschillende fotoshoots begeleid.

Toen het tijd was voor een nieuwe uitdaging, vond ik in 2018 onderdak bij Royal Kerckhaert Horseshoe Factory, de grootste onafhankelijke hoefijzerproducent ter wereld. In dit familiebedrijf waren we met een klein marketingteam verantwoordelijk voor alle creatieve uitingen, die te zien waren van Nederland tot Oezbekistan.

Een jaar later bood een nieuwe kans zich aan en kon ik beginnen bij de International Interior Group. Zij zijn vooral bekend van meubelzaak Verberckmoes, langs de snelweg richting Antwerpen.

Wat zijn jouw sterke kanten?
Ik werk gestructureerd en secuur. In mijn documenten vind je geen looptekst van 12,9756 pt of kaders van 209,6547 mm breed. Ik hou van shortcuts. Als er iets mis gaat, probeer ik het niet alleen op te lossen, maar vooral uit te zoeken waarom het niet werkte. Daarnaast weet ik dat ik nooit ben uitgeleerd en leer ik graag nieuwe dingen van collega’s en cursussen.

Hoe functioneer je in een team?
Hoewel ik goed zelfstandig kan opereren, is samenwerking in ons vakgebied een must. Sparren – of dit nu met een vakgenoot is of een outsider die met een frisse blik kijkt – kan een idee of ontwerp alleen maar ten goede komen.

Heb je nog andere ervaringen die van pas kunnen komen?
In 2016 en 2017 heb ik samen met Natalie Dielemans een stripfestival in Terneuzen georganiseerd. Daarvoor regelde ik naast het drukwerk ook de gasten – meer dan dertig stripauteurs per editie – en handelaren.

Verder heb ik in 2015 een voorleesboekje uitgebracht in eigen beheer, waarvoor ik tekst en tekeningen verzorgde. Daarnaast heb ik jarenlang voor diverse filmwebsites geschreven. Tegenwoordig schrijf ik voornamelijk voor mijn eigen website masterbieren.com.

En dan vergeet ik nog bijna mijn bijdrage aan Suriman, de eerste Surinaamse superheld. Naast de opmaak help ik schrijfster Renate Stüger en tekenaar Sai Rodrigues namelijk ook met de lettering van strip.

Tekst: Timothy van Damme • Fotografie: Freddy Dirickx