Over

over-01

Kun je jezelf kort omschrijven?
Ik ben Timothy van Damme, grafisch vormgever met een voorliefde voor drukwerk. Hoewel ik met veel plezier werk aan website-elementen zoals banners en teasers, gaat er niets boven de geur van een vers gedrukte folder.

Wat is je werkervaring?
Direct na mijn opleiding Reclame Presentatie en Communicatie ben ik aan de slag gegaan bij Pabo (tegenwoordig Beate Uhse) in Walsoorden, waar ik ruim zestien jaar met plezier gewerkt heb. In de beginjaren werkte ik voornamelijk aan de postordercatalogus, maar later werd de hoofdmoot uiteraard online. Door de jaren heen ben ik als grafisch vormgever verantwoordelijk geweest voor de catalogus, online shop, newsletter en fysieke winkels. Daarnaast bewaakte ik de huisstijl en heb ik verschillende fotoshoots begeleid.

Vanaf mei 2017 ben werkzaam bij Kerckhaert, de grootste onafhankelijke hoefijzerproducent ter wereld. In dit prachtige familiebedrijf zijn we met een klein marketingteam verantwoordelijk voor alle creatieve uitingen, die te zien zijn van Nederland tot Oezbekistan.

Wat zijn jouw sterke kanten?
Ik werk gestructureerd en secuur. In mijn documenten vind je geen looptekst van 12,9756 pt of kaders van 209,6547 mm breed. Ik hou van shortcuts. Als er iets mis gaat, probeer ik het niet alleen op te lossen, maar vooral uit te zoeken waarom het niet werkte. Daarnaast weet ik dat ik nooit ben uitgeleerd en leer ik graag nieuwe dingen van collega’s en cursussen.

Hoe functioneer je in een team?
Hoewel ik goed zelfstandig kan opereren, is samenwerking in ons vakgebied een must. Sparren – of dit nu met een vakgenoot is of een outsider die met een frisse blik kijkt – kan een idee of ontwerp alleen maar ten goede komen.

Heb je nog andere ervaringen die van pas kunnen komen?
In 2016 en 2017 heb ik samen met Natalie Gerritsen een stripfestival in Terneuzen georganiseerd. Daarvoor regelde ik naast het drukwerk ook de gasten – meer dan dertig stripauteurs per editie – en handelaren.

Verder heb ik in 2015 een voorleesboekje uitgebracht in eigen beheer, waarvoor ik tekst en tekeningen verzorgde. Daarnaast heb ik jarenlang voor diverse filmwebsites geschreven.

En dan de uitsmijter. Hoe drink jij je koffie?
Zo zwart als mijn gevoel voor humor, hahaha.

Tekst: Timothy van Damme • Fotografie: Freddy Dirickx